Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Η σουρεαλιστική διάσταση στην ρωσοτουρκική κρίση. Του Χρήστου Καπούτση

SOUREALISMOS

Η σουρεαλιστική διάσταση στην ρωσοτουρκική κρίση

Ο σουρεαλισμός είναι ένα λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό κίνημα του 20ου αιώνα, που σύμφωνα με την άποψη που εκφράζεται στο πρώτο »Μανιφέστο» του κινήματος των σουρεαλιστών, σουρρεαλισμός είναι: «Καθαρός ψυχικός αυτοματισμός, που εκφράζει, προφορικά ή γραπτά, την πραγματική λειτουργία της ψυχής. Η σκέψη υπαγορεύεται χωρίς τον έλεγχο της λογικής και πέρα από κάθε αισθητικό ή ηθικό έλεγχο».
Υπάρχει σουρεαλιστική διάσταση στην εξαιρετικά επικίνδυνη ρωσοτουρκική κρίση, που προκλήθηκε με την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού ΣΟΥΧΟΙ – 24 από τουρκικά μαχητικά F-16; Νομίζω ΝΑΙ …
Η Ελλάδα, επισήμως , ως μέλος του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει την Τουρκία και την τουρκική εκδοχή για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Δηλαδή η Ελλάδα υποστηρίζει ότι η Τουρκία «έπραξε καλώς» που κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό, διότι παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Ταυτόχρονα όμως, η Ελλάδα, ανέχεται, η Τουρκία να προβαίνει σε δεκάδες παραβιάσεις καθημερινά, του ελληνικού εναερίου χώρου της από τουρκικά μαχητικά!
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τηλεφώνησε στον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στον οποίο μεταβίβασε τη διπλωματική στήριξη της Ελλάδας, στην ενέργεια της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος, υπερασπιζόμενη τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Αμέσως μετά ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον ενημέρωσε για τις τουρκικές δραστηριότητες στο Αιγαίο. «Περισσότερες από 1500 παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο πραγματοποιούν το χρόνο τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, χωρίς να έχουν υποστεί συνέπειες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρώφ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά. Ο Σ. Λαβρώφ κατονόμασε τον Ν. Κοτζιά, ότι αυτός του έδωσε τα στοιχεία για την δραστηριότητα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο. Δηλαδή, παρότι διπλωμάτης ο ρώσος, τον «έδωσε κανονικά» στους Τούρκους τον Ν. Κοτζιά ….
Και πάνω στη σύγχυση βγαίνει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και στηρίζει τη θέση της Ρωσίας, δηλώνοντας ότι το ρωσικό μαχητικό δεν παραβίασε το εναέριο χώρο της Τουρκίας, άρα κακώς το κατέρριψαν οι Τούρκοι, παρότι την προηγουμένη μέρα, η Ελλάδα στην έκτακτη Συνεδρίαση της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ, συμφώνησε με την τουρκική εκδοχή την οποία υιοθέτησε ομόφωνα το ΝΑΤΟ, ότι δηλαδή, το ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και επομένως, καλώς καταρρίφθηκε από τα τουρκικά μαχητικά!
Χρήστος Καπούτσης
Print Friendly


1 σχόλιο:

  1. Κύριε καθηγητά ανάλυσης μαθηματκών, του 1987-88, κύριε παλαιέ και σοφέ συνάδελφε πλέον να είσαι καλά και αειθαλής .Χαιρετισμούς με σεβασμό από το Τυχερό ν>Έβρου , από ένα νεότερο συνάδελφο και επίσης συντοπίτη σας.Χάρηκα που επιτέλους είδα που βρίσκεστε και συνεχίζεται να μάχεσθε

    ΑπάντησηΔιαγραφή